Najava

Primenjena Umetnost

Radionica pruža podršku i podsticaj razvoj kreativnosti, otkrivanje ličnih afiniteta i talenata. Afirmacija stvaralaštva dece i mladih kroz kvalitetni program, umseravajući ih ka sticanju veština, znanja i iskustva neophodnih za njihov lični i profesionalni razvoj.

Kroz praktični rad polaznici će moći da se upoznaju sa istorijom tehnika crtanja i slikanja, kao i sa vajanjem i opštim dizajnom rukotvorina. 

Program je grupno organizovan, ali se pristupa pojedinačnom radu sa svakim od polaznika. Cilj vaspitno-obrazovnog rada umetničke radionice jeste da dodatno podstiče razvoj i praktičnih i teorijskih znanja polaznika koja su važna za njihovo slobodno spontano i kreativno kombinovanje likovnih elemenata u oblasti crtanja,slikanja, vajanja, grafike, primenjene umetnosti i vizuelnih komunikacija, a u cilju razvoja njihovog kreativnog mišljenja.

 

Grupe:

  • Predškolske radionice
  • Niži razredi osnovne
  • Viši razredi osnovne 2 grupe – 5-6 razred i 7-8 razred
  • Pripremna nastava za umetničke škole i fakultete

 

Uz unapređivanje crtačkih sposobnosti i upoznavanje sa sadržajima likovnih predmeta relevantnih za procenu i razvoj likovnih veština (crtanje, slikanje, vajanje, likovni elementi, slikarska tehnologija, istorija umetnosti, dizajn tekstila itd.), imaćete veliku prednost i na prijemnom ispitu, ali i kada započnete studije. Cilj nastave je da kroz praktični i teorijski rad polaznici steknu osnovna znanja, odnosno da se pripreme za izlazak na prijemne ispite na umetničkim fakultetima i strukovnim školama.

 

Iskustvo i kvalitet pruženog znanja dao je rezultate koji su jedino merilo našeg uspeha.

Share Post:

Pretraga

Najnovije

U srcu Vračara, u Šumatovačkoj br. 36 se nalaze prostorije organizacije Fortuna Rota. Prostor na dva nivoa, minimalistički moderno opremljenog sadržaja je višenamenski i prilagođen je za različite vrste nastave, od individualne do grupne.

Kontakt

  • Šumatovačka 36, Vračar, 11000 Beograd, Srbija.
  • (+381) 069 5521637
  • (+381) 062 305634
  • office@fortunarota.rs

Video

Galerija